Fogbeültetés és implantáció Óbudán

6 Dec

Sziasztok, üdvözöllek Titeket a blogomon! Ezt az oldalt az egészséges életmóddal és női szépséggel/egészséges témáknak szeretném szentelni, gondolom nőként nem vagyok egyedül, akit ezek előszeretettel foglalkoztatnak.

Az első bejegyzés témája a szánk egészségével lesz kapcsolatos; tudniillik hajlamosak vagyunk a statisztikák szerint elhanyagolni ezt a területet. És előfordulhat ezáltal, hogy már idő előtt, akár 30-40 évesen is fogpótlásra lehet szükségünk. Mindenkiben kellemetlen érzések kerülnek felszínre a fogpótlás szó hallatán, ugyanis általában a nagymama kivehető műfogsora és az ehhez asszociált öregkor képe ugrik be elsőre.

Az elmúlt évtizedekben azonban rengeteget fejlődött a fogászati technológia. Új anyagok jelentek meg, korszerűbb eljárások, melyek segítségével megjelentek teljesen új fogpótlás módszerek is, úgy mint a fogbeültetés implantáció segítségével, amelynek során egy fém implantátumot ültetnének az állkapcsomba, amely később mint egy mesterséges foggyökér tartaná az új fogat. Ez az eljárás a legdrágább és a leghosszadalmas is, az eredmény viszont itt a legtartósabb (az élettartamuk akár 40 év is lehet) és ebben az esetben nem kellene károsítani a még meglévőép fogaimat. Az egyetlen baj az, hogy mivel sebészeti beavatkozásról van szó, a gyógyulási idő is elég hosszú, gyakran 3-6 hónapig is eltart, amíg a titán-implantátum beépül a csontszövetbe. ÉS állítólag egyáltalán nem fájdalommentes.

dental10

Segítségével megvalósíthatóak teljes fogpótlások is, ez az úgy nevezett all-on-4 módszer, amikor a teljes alsóés felső fogsort 4db titán implantátum rögzíti az állkapocs csontjához. Szerencsére a rendelőnk a dolgozóinak kedvezményesen biztosítja a kezeléseket, így kapott a férjem is egy új beültetett fogat a korábbi sikertelen gyökérekezelés következtében elvesztett szemfoga helyére.

 

 

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: